Vecka 17

publicerat i Allmänt, Bebis bf Mars;
 
Fostret där inne börjar mer och mer likna ett litet barn. Ca 18 cm lång och väger runt 180 g. 
Föreställer mig en bit av margarinet i kylen. Men nu börjar bebisen lagra brunt fett som kommer hjälpa den att hålla värmen efte födseln, fosterfettet bildas också och lägger sig som ett skyddande lager på den ömtåliga huden. Alla dem där ynka symtomen som nästäppa, svullna slemhinnor och blödande tandkött ja dem finns och inte snacka om den ökade blodmängden som gör att man svettas mer än vanligt. Men det kan man ju stå ut med. Lite tråkigare besvär som UVI, värk, foglossning, förstoppning, halsbränna, illamående/kräkningar, dibetes, lågt/högt blogtryck, extrem trötthet, lätt andfådd, smärta, sömnlöshet m.m  Ja en del av det får man också stå ut med men inte alls i den bemärkelse som i min förra graviditet för 3,5 år sedan. Det va något av det sjukaste jag varit med om, att känna sig dödssjuk i en extrem jävla maginfluensa under hela graviditeten va ingen hitt, allt jag är med om nu är 10 gånger bättre än då. Ibland trodde jag inte att jag skulle överleva. Jag rasade i vikt och all muskulatur försvann på kort tid, kräkte flertal gånger om dagen och kunde inte sköta graviditetsdiabetesen på grund av det illamåendet, foglossning och smärtan i magen som tvingade mig att käka en massa citodon hela tiden för att ens kunna röra mig, Min psykiska ohälsa som jag fick på köpet höll mig sängliggandes mesta delen av tiden. Ah det va hemskt! Det roliga här är att min man inte ens minns detta när det kommer uppp på tal, i hans huvud så va väl inte den graviditeten värre än denna??? 
Något väldigt obehagligt och något jag känner mig lite bekymrad över är att... när jag vänder mig hastigt i sängen så kan det knäppa till ordentligt i magen så att jag får riktigt ont en bra stund efter. När jag städar, dammsugar el tvättar golv ex så kan jag få sån obehaglig värk mellan benen vilket jag antar är någon växtvärk haha men ibland blir jag orolig att det är en början till foglossning. Hoppas inte! 
Det jobbigaste är att jag inte känner av bebisen ännu, vilket jag gjorde tydligt redan i vecka 14 med Enea. Jag möjligtvis känner något någongång, väldigt sällan men det är inte så att jag blir säker på att det är bebisen utan tror mer att det kan va tarmarna. Det är inte heller likt mig, när jag känner någonting så vet jag vad det är.. men inte nu och det gör mig mer orolig än någonsin. Försöker tänka positivt och hoppas på att allt är bra där inne. Kan ju va att moderkakan ligger i framvägg denna gången, något den aldrig gjort innan men denna graviditeten verkar ju inte va alls som någon av de andra så kan ju hända att det faktiskt är så. Inbillar mig också, eller så är det faktiskt så att väldigt många symtom har avtagit och på ett sett gillar jag inte det. För sist något avtog på mig betydde det missfall, lilla ärtan i magen precis innan Enea ♥ Skulle något hända nu så vet jag inte vad jag gör! Har en tid på fredag nästa vecka til barnmorskan och jag hade iallafall fått lyssna på hjärtljuden men nu reser vi till Kreta den morgonen och jag missar tiden. Måste försöka ändra tiden för kommer inte kännas bra att oroa sig en hel vecka på Kreta. Om jag hade fått tillbaka min kraft och lite av mig själv så jag hade kunnat ringa ett endaste samtal så hade det underlättat. Jag kämpar dagligen med att försöka komma tillbaka och vakna till liv från mitt isolerade jag, försöka va så positiv som möjligt och inte lägga så mycket vikt vid sånt som gör mig ledsen, besviken och orkeslös. Bara för det börjar jag böla nu.... 
iallafall, det är fredag idag och det väntas en tuff kämpig men underbar helg med mina femlingar och allt vad det innebär. Fotbollsmatch, fotbollsavslutning, fortsättning på projekt staket, fransar på min underbara vän och hennes mamma, och ett uppochnervänt hus med glada huliganer ♥
Jag ska alldeles strax göra mig i ordning för att köra till Helsingborg och hämta Julia och Jossan på skolan för att sen köra hem och hämta hem mina andra älsklingar. 
 
 
 
Trevlig helg på er !
 

Glömt att berätta...

publicerat i Allmänt, Bebis bf Mars;
 
OBS!
Glömt att berätta för er här på bloggen, att vi faktiskt ska utöka familjen nästa år ♥
Våra femlingar kommer att bli 6, känns helt  overkligt men magiskt. Jag har varit så fruktansvärt rädd att jag ska behöva må lika dåkigt som jag mådde när jag väntade vår Enea. Så sjuk jag va! Men konstigt nog så mår jag alltså mycket bättre. Jag har mitt illamående men jag kräker inte flera gånger om dagen, än så länge har jag ingen graviditetsdiabetes vilket jag inte vågar tro så länge till.. jag tror att jag dyker på det senare om jag inte redan gjort det men det återstår att se på glukosbelastningen. Jag har inte samma problem med urinvägsinfektioner som jag alltid haft men däremot fick jag antibiotika ändå för att jag haft symtom och väldigt ont i min högra njure men som inte visat sig på provorna. Jättekonstigt. Jag är trött och får ta miljoner pauser om dagen efter varje moment jag gjort då jag blir väldigt illamående andfådd och får värk i hela kroppen känns det som, men trots det så känner jag att detta är bästa graviditeten hitintills haha . Psykisk mår jag också mycket bättre men inte konstigt då allt med min psykiska ohälsa utlöstes under tidig graviditet med Enea och saker och ting har förändrats till det bättre.
Denna veckan går vi alltså in i vecka 17 och jag kommer uppdatera bloggen med mycket inlägg om just graviditeten, iallafall försöka. som sagt så är jag ju inne i en period då jag avtagit från verkligheten lite och bara isolerar mig i sängen men ska försöka tänka på detta då och försöka logga in här och dela med mig om allt runt omkring min graviditet och barn för övrigt. ♥
Det som är så mysigt denna gången är att min bästa vän Emmea faktiskt också är gravi♥d och går in i vecka 18 denna vecka. känns helt underbart, som att en dröm går i uppfyllelse...hon va förresten här i fredags och åt mysfrukost, vi pratade så klart bebis, och lyssnade på hjärtljud med henne lilla apparat hon hade med sig, häftigt!
Ser fram att få dela en graviditet med henne. och inte bara henne utan även med en av de finaste vännerna man kan ha, Tina & Mattias. Tina med ett hjärta av guld, hon ska också ha barn ungefär 2 veckor efter mig, Vilket år alltså ♥ Jag är lycklig som får dela detta med er ♥
 
Ni är bäst! 
Första bebismagbilden här i bloggen på vår 6;a kommer här ♥
Jag är större än med Enea och oroar mig för att där är två, hoppas inte! Hela magen känns så annorlunda än med dem andra och det får mig att fundera så sjukt mycket på allt vad det kan vara. Men den 10 Oktober får vi veta, och förhoppningsvis på vad det är för kön. Är såå nyfiken ♥
 
 

Måndag & myshelgen!

publicerat i Allmänt;
 
I fredags hade vi ordnat barnvakt till Enea så jag och min man kunde få ha lite gentid med lite restaurang & bio ♥'
Det fick bli buffe på RoseGarden inne i Kristianstad. Fy satan i gatan va gott det va, som jag längtat och som jag åt. Det fanns ingen botten i mig vilket inte har funnits på ett tag.. om några månader väger jag säkert 20 kg mer än vad jag gör nu. Jag har nämligen ALDRIG ätit så här förr. haha!
Men iallafall, när vi började närma oss klara med middagen så kollade Tommie till biljetterna som han bokat och betalt på nätet vilket resulterade till att det inte blev någon bio för att min älskade man bokat dem på onsdagen istället för fredagen hahaha ♥ Inte bara jag som är förvirrad i detta äktenskapet! ;)
Vi körde istället hemåt och planterade oss i soffan vilket heller inte va helt fel.
 
 
På lördagsmorgonen va det dags att köra hem till mammaoch Eddie och hämta minifis, med oss dit hade vi frallebullar så vi kunde få äta en stor oredentlig mysfrukost innan vi skulle köra mot Jönköping (Taberg) för lillkusinens dop ♥
 
 
Vilket fint dop, bästa svåger & svärmor sjöng så vackert och supermysigt va det att få träffa alla och att få se deras nybygge som ligger så mysigt vid vattnet.
Härlig stämning och god mat ♥ Framåt kvällen körde vi hela vägen hem igen så Enea kunde sova gott i bilen. 
i söndags 
 
 
 
 försökte jag hinna med att storstäda huset, vilket är totalt omöjligt ensam med en liten fis som kräver all min uppmärksamhet precis hela tiden. Att försöka städa medan hon ska leka med sandlera, måla med vattenfärger leka med docker och vagnar i hela huset  äta mat och allt annat hon ska göra gärna tillsammans med sin mamma. Men jag fick iallafall det dammsugat, golvet tvättat, tvätten tvättad, upphängd och en del vikt, renbäddat och lite ommöblerat i sovrummet för att kunna få plats med lite annat så småningom och det blev rent hos katterna! Idag får jag helt enkelt fortsätta med det jag påbörjade på igår så vi kan bli färdiga här någongång. Tyvärr känns det bara som att man får börja om varje gång då det hunnit bli stökigt eller smutsigt där jag gjorde fint igår. Så frustrerande. Mannen har fått någon fobi av något slag verkar det som då han enbart tar köket eller håller sig ute hos bilarna!!!! 
 
Idag kommer iallafall min stora tjej hem, som jag saknat henne ♥
Enea är lycklig på dagis idag då pappsen lovade att hinna hämta henne och Amilia.♥
 
Det blir fortsatt städdag idag så Enea kanske kan få ordning på sitt rum, där ska rensas och tömmas på skit.
Trevlig måndag på er!