Förgiftad liten Enea!

publicerat i Allmänt;
 
 
Som ni vet så bor vi i Everöd, sen i tisdag så har vår lilla minsting legat i hög feber, diarré och igårkväll började hon öven kräka. Hon har varit helt lost, ni vet när ögonen bara rullar och hon inte ens orkar lyfta armen. Trots febernedsättande så har hon inte blivit av med den höga febern och efter 3 timmar har vi fått ge henne alvedon/ibumetin igen. Imorse kräkte hon tre gånger och det va grön illaluktande vätska som kom ut från båda hållen. Hon låg som en överkokt spaghetti i sängen med halvöppna ögon och då fick jag nog. Jag åker inte in med mina barn så fort dem har en fis på tvären, jag proppar inte i dem medicin i första taget utan deras kropp ska lära sig att ta hand om det själv från första början. Men imorse va det jobbigt, speciellt när man inte fått mycket sömn själv de senaste nätterna och väldigt känslig psykiskt så det va raka vägen in till Barnakuten. 
Väl där inne öppnade hon sina stora blå och blev lite nyfiken på vart tusan hon va någonstans. 
Min lilla älskling va inte uttorkad men dock blek om nosen så det va viktigt att hon fick i sig vätskeersättning nu. Antingen fick jag stanna kvar minst en timme och ge det där eller så fick jag ta en spruta med mi hem och försöka göra det hemma. Gick det inte att få i henne så skulle jag komma in med henne igen och skulle hon bli slö igen eller slöare rättare sagt trots ersättningen så skulle vi raka vägen in igen.. 
Försökte ge henne 3,5 ml i sprutan åt gången, viktigt att hon inte fick för mycket för då skulle det antagligen komma upp igen. fick i henne 7 ml knappt och sen somnade hon av utmattning. Nu låter jag henne vila så försöker jag så fort hon vaknar igen. 
Det gör så fruktansvärt ont i mitt hjärta, jag har aldrig sett henne så här dålig. Även när hon haft hög feber så har hon alltid piggnat till med alvedon i kroppen och blivit den lilla terrorist som hon i vanliga fall alltid är. 
 
Det är en jädrans otur vi har, Tommie går på semester idag och sen va det tänkt att våra fyra stora barn skulle komma idag, Julia & Jossan skulle stanna till torsdag och vi skulle haft en mysig & rolig vecka med bad, grillning, utflykter och annat. Och så börjar det så här? :(  Mina stora kommer idag, för att de inte har något val. De riskera tyvärr att bli smittade och det gör lite ont. De har bra imunförsvar så det är bara hoppas att de stänger skiten utanför ♥
Josefine har dock precis haft Scharlakansfeber, öroninflamation och halsfluss och har gått på antibiotika och är i stort sett alltid febig eller har annat skit med sig när hon kommer varannan helg, hennes imunförsvar är i botten och har alltid varit.Så ingen vill att hon ska bli smittad av detta också så med Tommies barn så avvaktar vi till imorgon och hoppas på det bästa. Antagligen blir det bara Julia vi hämtar hem. Och jag får klara mig utan min "bästa kompis" Saras tjej Jossan ♥
 
 
 
Lilla älskade fis ♥
 

Glad Midsommar mina vänner!

publicerat i Allmänt;
 
 
Önskar också att jag kunnat få fira midsommar det är ju definetivt en favorithögtid på året. Och man skapar alltid lika fina minnen förutom förra året då vi inte firade av någon konstig anledningvcc, och detta året då jag egentligen ska jobba ikväll. 
 
Det börjar visa sig här hemma nu att vår lilla minsting eventuellt har sharlakansfeber efter denna barnhelgen tillsammans med storasyster Josefine som i tisdags fick bekräftat att det va just sharlakansfeber hon kom hit med förra fredagen. På söndagen vaknar Enea med jättehög feber som hon har hela söndagen och måndagen, på tisdagen börjar det lägga sig och på onsdagen börjar hon få sina utslag .Jag, sambon & min stora dotter blev sjuka på måndagmorgon med ont i magen, illamående, kräkning och feber som kom tidigt på morgonen och varade bara dagen ut sen va vi "friska" Igår såg jag utslagen ännu mer och funderar på om det är så bra att jag jobbar. Det värsta jag kan göra är att dra med mig massa sjukdommar som kan bli livshotande för mina söta demenssjuka gamlingar, det vill jag inte ha på mina axlar. Frågan är om jag bär på smittan utan att vara sjuk då jag misstänker att jag också blev smittad "om de nu inte va någon kräksjuka precis samtidigt"
Lilla Josefine va ju ganska pigg på fredagen när hon kom men vaknade med feber på lördagen och ont i magen (inga prickar) på söndagsmorgon kräkte hon och på söndagkväll hade hon fått utslag som då enligt hennes mamma som va på vårdcentralen på måndagen va sharlakansfeber (10 dagars antibiotikakur)
Som sagt, idag är det midsommarafton och jag hade behövt en vårdcentral, antar att de inte har öppet. Eftersom det inte är livshotande så är det inte brodskande med antbiotika just idag men skulle vilja få det bekräftat.
För nu mår jag psykiskt dålig enbart på grund av att jag måste ringa jobbet och berätta som det är.
Jag vet att dem har det svårt på jobbet med folk, jag får så mycket skuldkänslor och hade vlat och absolut behövt jobba idag. Nu ska jag samla mod och ringa till dem.
 
Jag hoppas ni får en riktigt trevlig midsommar, hoppas också att solen tittar fram för er!
Sen får vi se vart jag hamnar idag.
 
puss & Kram
 
 
 
 

Bröllopstankar...

publicerat i Allmänt, Bröllopstankar, Jag (Sara);
 
 
Känns skönt att bloggen är lösenordsskyddad, tillfälligt ska jag säg. 
Finns en del som inte behöver ha den tillgången just nu
Även om jag inte uppdaterar speciellt ofta längre eller skriver en massa skit så är detta det rätta för mig!
 
Nu va det ett tag sen jag bloggade igen, hatar det... önskar jag hade gnistan kvar. En gång va det så skönt att skriva av sig, det va roligt att kunna dela med sig till er. Ge er små glimtar av mitt/vårt liv. Det va roligt att spara en del viktiga ögonblick och fina foton på barnen.♥
Många gånger är det mysigt att titta tillbaka en bit. 
 
 
Sen slog det mig precis att det är mindre än 4 månader tills jag blir fru Ekblad!
På ett eller annat vis så blir jag fru Ekblad ♥
Jag raderade bloggen med all vår planering till bröllopet, för jag tror det va bäst så. Jag kan inte gå och tänka på det också, det funkar inte. Jag vill inte riskera att hänga mig dagen innan den "stora dagen"  
Det ska vara roligt att planera, fixa & dona och de e det inte för mig tyvärr. Det är en stor pina att behöva tänka på det. Jag vill bara att dagen ska vara kommen och över. Jobbigt att känna så! Jag vill ju inget hellre än att gifta mig med denna underbara snubben! ♥
 
 
Om ni har små tips & enkla knep för att få till ett dundermysigt höstbröllop på kort tid & liten budjet så snälla lämna en kommentar i detta inlägg. ♥